Charlotte Steenbrink is een enthousiaste, open zangdocente die put uit haar ervaring als zangeres en musicalactrice en zichzelf heeft onderwezen in verscheidene zangtechnieken en lesvormen. Na les te hebben gegeven aan verschillende groepen, heeft zij nu haar droom verwezenlijkt en haar eigen zangstudio geopend in Driebergen: Zangles Driebergen!


Achtergrond & Zangervaring

Charlotte Steenbrink is geboren en getogen in Nijmegen. Met twee zeer muzikale ouders zat muzikaliteit in haar genen. Na pianoles te hebben gevolgd tot haar negende, is ze begonnen met zingen en nooit meer opgehouden. Haar eerste optreden was in groep 7. Op dat moment vond ze optreden nog erg spannend. Op de middelbare school heeft ze les gehad bij muziekschool De Lindenberg: op de Pop & Rockschool en bij verscheidene zangdocenten. Hier heeft ze voor het eerst in een band gezongen en daarmee kwam ze langzaam over haar podiumvrees heen. Nu vindt zij op het podium staan heerlijk!

Charlotte heeft gezongen in verschillende bandjes, tot zij op haar 16e musical ontdekte. Zij heeft hoofdrollen gespeeld in verscheidene (amateur- en semiprofessionele) producties, waaronder Aïda (Amneris), Dancer in the Dark (Selma) en Lady Marmalade (Satine). Door haar musicalervaring heeft ze ook ervaring met spel, inleving en beweging. Daarnaast is ze drie jaar leadzangeres van de pop/rock/soul band BEGZ geweest, waarbij zij menig keer op het podium heeft gestaan. Al die tijd is zij privézanglessen blijven volgen om zich verder te ontwikkelen op vocaal gebied. Zij heeft onder andere les gehad van Liesbeth Gresnigt.

Momenteel is Charlotte lid van Starlight Boulevard in Utrecht. In 2022 speelt zij daar de hoofdrol van Lisette in de productie Foxtrot. Daarnaast treedt zij regelmatig op verschillende Open Podia met covers en eigen repertoire.

Opleiding & Doceerervaring

In oktober 2021 is Charlotte gastart in het tweede jaar van de professionele deeltijd musicalopleiding de MusicAllFactory in Tilburg, waar zij onder andere verder gedoceerd wordt op het gebied van zang. Verder volgt zij zelfstudie op het gebied van het Universal Voice System (UVS), dat zij veel toepast in haar lessen. Ook past zij invloeden toe uit de Complete Vocal Technique (CVT) en Estill Voice Training (EVT), waarin zij veel lessen heeft gevolgd.

Haar eerste ervaring als docente deed zij op door vrienden en vriendinnen te coachen bij audities. Zij vertelden haar hier ontzettend veel van op te steken en Charlotte kreeg hier zo veel energie van, dat dit haar heeft geïnspireerd om hier haar carrière van te maken. Zij is begonnen met vrijwilligerswerk, waarbij zij zangworkshops geeft bij een jeugdzorginstelling en privézangles aan enkele leerlingen.

Sinds september 2021 werkt zij als zangdocent bij Het Winkeltheater in Driebergen. Ook heeft zij aan een aantal kidsklassen zangles gegeven bij De Zangstudio in Houten. Sinds mei 2022 geeft zij ook zangles bij Muziekschool Leersum.

Na positieve reacties wil ze haar kennis en enthousiasme nu verder laten overslaan op leerlingen in (omgeving) Driebergen!Wil jij ook zangles van Charlotte? Neem dan nu contact op!