Charlotte Steenbrink is een enthousiaste, open zangdocente die put uit haar ervaring als zangeres en musicalactrice en zichzelf heeft onderwezen in verscheidene zangtechnieken en lesvormen. Na les te hebben gegeven aan verschillende groepen, heeft zij haar droom verwezenlijkt en haar eigen zangstudio geopend in Driebergen: Zangles Driebergen!


Achtergrond & Zangervaring

Charlotte Steenbrink is geboren en getogen in Nijmegen. Met twee zeer muzikale ouders zat muzikaliteit in haar genen. Na pianoles te hebben gevolgd tot haar negende, is ze begonnen met zingen en nooit meer opgehouden. Haar eerste optreden was in groep 7. Op dat moment vond ze optreden nog erg spannend. Op de middelbare school heeft ze les gehad bij muziekschool De Lindenberg: op de Pop & Rockschool en bij verscheidene zangdocenten. Hier heeft ze voor het eerst in een band gezongen en daarmee kwam ze langzaam over haar podiumvrees heen. Nu vindt zij op het podium staan heerlijk!

Charlotte heeft gezongen in verschillende bandjes, tot zij op haar 16e musical ontdekte. Zij heeft hoofdrollen gespeeld in verscheidene (amateur- en semiprofessionele) producties, waaronder Aïda (Amneris), Dancer in the Dark (Selma) en Lady Marmalade (Satine). Door haar musicalervaring heeft ze ook ervaring met spel, inleving en beweging. Daarnaast is ze drie jaar leadzangeres van de pop/rock/soul band BEGZ geweest, waarbij zij menig keer op het podium heeft gestaan. Al die tijd is zij privézanglessen blijven volgen om zich verder te ontwikkelen op vocaal gebied. Zij heeft onder andere les gehad van Liesbeth Gresnigt.

Momenteel is Charlotte lid van Starlight Boulevard in Utrecht. In 2022 speelde zij daar de hoofdrol van Lisette in de productie Foxtrot. Daarnaast treedt zij regelmatig op als zangeres, zowel alleen als met andere zangeressen en instrumentalisten. Een kleine selectie beeldmateriaal is te vinden op haar Instagram: @charlottesteenbrink.

Opleiding & Doceerervaring

Charlotte heeft het tweede jaar van de professionele deeltijd musicalopleiding de MusicAllFactory in Tilburg afgerond in 2022, waar zij onder andere verder gedoceerd is op het gebied van zang. In september 2022 rondde zij Estill Voice Technique Level 1&2 af. Verder volgt zij zelfstudie op het gebied van het Universal Voice System (UVS), dat zij veel toepast in haar lessen. Ook past zij invloeden toe uit o.a. Complete Vocal Technique (CVT) en de Coblenzer ademtechniek, die zij zich heeft eigen gemaakt via de vele zanglessen die zij zelf heeft gevolgd.

Haar eerste ervaring als docente deed zij op door vrienden en vriendinnen te coachen bij audities. Zij vertelden haar hier ontzettend veel van op te steken en Charlotte kreeg hier zo veel energie van, dat dit haar heeft geïnspireerd om hier haar carrière van te maken. Zij is begonnen met vrijwilligerswerk, waarbij zij zangworkshops gaf bij een jeugdzorginstelling en privézangles aan enkele leerlingen.

In lesjaar 2021/2022 werkte zij als zangcoach bij de musical The Light Princess van het Winkeltheater in Driebergen. Ook heeft zij aan een aantal kidsklassen zangles gegeven bij De Zangstudio in Houten. Van mei 2022 tot april 2023 heeft zij ook privézangles gegeven bij Muziekschool Leersum. In december 2021 had zij haar eerste leerling bij Zangles Driebergen en sindsdien zijn er al tientallen bij gekomen! Nu geeft zij dus alleen nog les in haar eigen zangstudio Zangles Driebergen.Wil jij ook zangles van Charlotte? Neem dan nu contact op!